Πτυσσόμενα κάγκελα ασφαλείας και οι τιμές του – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Απαντάμε όλες τις ερωτήσεις σας για πτυσσόμενα κάγκελα τιμές:

 

Η ασφάλεια του σπιτιού μας είναι κάτι που μας αφορά όλους. Η εγκληματικότητα είναι πολύ υψηλά, ειδικά τα καλοκαίρια που ο κόσμος πάει διακοπές και η Αστυνομία απλά δεν έχει το απαραίτητο προσωπικό αλλά ούτε και τα μέσα για να παρέχει την ασφάλεια που κάθε πολίτης θα ήθελε να νιώθει. Η ασφάλεια του σπιτιού μας λοιπόν, είναι καθαρά προσωπική υπόθεση. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αγοράσουμε δίκαννα και να κοιμόμαστε αγκαλιά με αυτά. Τα κάγκελα ασφαλείας σε πόρτες και παράθυρα είναι μία πάρα πολύ καλή, πολύ αποτελεσματική και σχετικά απλή λύση για να δημιουργήσουμε ένα αίσθημα ασφάλειας για την οικογένεια και τη περιουσία μας. Τα συστήματα ασφαλείας Cancelletto έχουν ακριβώς αυτόν τον στόχο. Να μπορούν όλες οι οικογένειες να κοιμούνται χωρίς να φοβούνται και να νιώθουν όλοι ασφαλής.

Όλο και περισσότερα σπίτια λοιπόν καταφεύγουν στα κάγκελα ασφαλείας και όλο και περισσότεροι νοικοκύρηδες ενδιαφέρονται γι’ αυτά ή θέλουν να τα τοποθετήσουν στο σπίτι τους. Τα εν λόγω κάγκελα, διατίθενται σε δύο τύπους τα σταθερά – τα οποία τοποθετούνται σε παράθυρα και μπαλκονόπορτες και στερεώνονται στη θέση, οπότε και είναι αδύνατον να απομακρυνθούν – και τα πτυσσόμενα. Τα πτυσσόμενα μπορούν και ανοιγοκλείνουν και γι’ αυτό το λόγο είναι και τα πιο δημοφιλή.

Όπως είναι λογικό, οι πτυσσόμενα κάγκελα τιμές είναι το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό όλων όσων σκέφτονται να κάνουν αυτή την «επένδυση». Εδώ λοιπόν θα προσπαθήσουμε να λύσουμε τις πιο βασικές απορίες για να είστε όσο το δυνατόν πιο ενημερωμένοι όταν κάνετε την επιλογή σας.

Τα πτυσσόμενα ή τα σταθερά κάγκελα είναι πιο φθηνά;

Λόγω του γεγονότος ότι υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση για τα πτυσσόμενα κάγκελα αλλά και γιατί είναι πιο «μηχανικά πολύ πολύπλοκα» από τα σταθερά – χρειάζονται ειδικό σχεδιασμό αλλά και μηχανισμούς για να μπορούν να μαζεύονται και να κλείνουν -, τα πτυσσόμενα είναι πιο ακριβά και τα πτυσσόμενα είναι καλύτερα. Μία λύση στην οποία καταφεύγουν πολλοί για να μετριάσουν το κόστος είναι να τοποθετούν σταθερά κάγκελα σε παράθυρα που δεν ανοίγουν συχνά ή που δεν τους ενδιαφέρει αν θα έχουν κάγκελα για πάντα ή όχι και πτυσσόμενα κάγκελα στις πόρτες και τις μπαλκονόπορτες.

Τι περιλαμβάνουν οι τιμές;

Συνήθως περιλαμβάνουν τα ίδια τα κάγκελα αλλά και τις κλειδαριές που είναι απαραίτητες για να μην μπορούν να τα ανοίξουν οι κλέφτες. Από εκεί και μετά, οι τιμές εξαρτώνται από το design των ίδιων των κάγκελων και τα υλικά κατασκευής τους – όσο πιο περίτεχνο το κάγκελο τόσο μεγαλύτερη και η τιμή του – αλλά και από την ποιότητα των κλειδαριών. Αν θέλετε να κρατήσετε το κόστος σε λογικά επίπεδα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να αγοράσετε απλά κάγκελα από άποψη design και να μην κάνετε καμία «τσιγκουνιά» στις κλειδαριές.

Τι γίνεται με την εγκατάσταση;

Το κόστος της εγκατάστασης εξαρτάται από την επιχείρηση η οποία πουλάει τα κάγκελα. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να σας κάνουν κάποια ειδική προσφορά για την εγκατάσταση αν κάνετε μία σημαντική αγορά ή ακόμη και να σας την κάνουν δώρο. ΠΡΟΣΟΧΗ: η εγκατάσταση πτυσσόμενων κάγκελων ασφαλείας είναι μία πολύ σημαντική δουλειά η οποία απαιτεί ειδικές γνώσεις αλλά κι εργαλεία. Ακόμη και αν είστε επαγγελματίες ή ερασιτέχνες μάστορες, πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα πρέπει να εμπιστευτείτε τη συγκεκριμένη εργασία σε ένα εξειδικευμένο συνεργείο. Μην παίξετε με την ασφάλεια της οικογένειας και της περιουσίας σας.

Τι γίνεται με την συντήρηση;

Δεδομένου ότι τα συστήματα τα οποία ανοιγοκλείνουν τα πτυσσόμενα κάγκελα βασίζονται σε ράουλα, χρειάζονται κάποια μικρή συντήρηση η οποία περιορίζεται σε λάδωμα και καθαρισμό. Είναι απλή διαδικασία και δεν είναι ανάγκη να γίνει από ειδικό.

Πως μπορώ να βρω καλές τιμές;

Σε αυτή την ερώτηση η απάντηση είναι μία: ψάχνοντας! Είναι καλό να κάνετε μία καλή έρευνα αγοράς πριν να καταλήξετε σε κάποια επιχείρηση. Μπορείτε να γνωρίσετε γνωστούς ή γείτονες που έβαλαν τέτοια κάγκελα στο σπίτι, στο εξοχικό ή και στο μαγαζί τους. Μπορείτε επίσης να κάνετε μία έρευνα στο internet και να βρείτε τις επιχειρήσεις της περιοχής σας και να ρωτήσετε σχετικά όσες περισσότερες μπορείτε, κατά προτίμηση διά ζώσης. Καλό θα ήταν να έχετε καταλήξει στις διόδους του σπιτιού σας που θέλετε να θωρακίσετε αλλά και στον τύπο κάγκελων που θα χρειαστείτε πριν αρχίσετε την έρευνα αγοράς σας. Κάτι που θα πρέπει να θυμάστε όμως, είναι ότι στην ασφάλεια του σπιτιού κατά των διαρρήξεων δε θα πρέπει να κάνετε οικονομία γιατί έχει να κάνει με την ασφάλεια της οικογένειάς σας.